Pinec děti baví!

Nová stolně tenisová Akademie ve Znojmě se rozjíždí naplno. Během prvních čtyř měsíců mělo příležitost si tento olympijský sport vyzkoušet již několik stovek chlapců a děvčat ze znojemských mateřských a základních škol.

Žákovské tréninky probíhají v herně na Hakenově čtyřikrát týdně, a to každé pondělí, středu, čtvrtek a pátek od 16:00. V současné době klub eviduje třiadvacet hráčů věkové kategorie od 8 do 16 let. Noví zájemci stále přibývají. Od září se proto počítá s dalším rozšířením tréninkových skupin, podmínky pro zájemce o stolní tenis tak budou ještě flexibilnější.

Kromě stolně tenisové specializace je nedílnou součástí sportovní přípravy v Akademii také všeobecná pohybová příprava. Dvakrát týdně se o ni starají kondiční trenérky Jaroslava Buchtová a Nikola Navrkalová. Posilování a protahování zajišťující zdravý a rovnoměrný vývoj mladých sportovců. Pravidelné cvičení přispívá k udržení jejich fyzické kondice a celkového zdraví.

Kromě pravidelných žákovských tréninků, které v herně probíhají v odpoledních hodinách čtyřikrát týdně, se rychle ujal také projekt Pingpongové školičky. Zkrácené tréninkové jednotky probíhají každou středu a pátek od 13:00 a jsou obsahově přizpůsobené dětem od 5 do 7 let. Do přípravy se v této nejmladší věkové kategorii pravidelně zapojuje osmička dětí. Pokrok, který ve své hře za krátkou dobu zaznamenaly, je obdivuhodný.

Znojemští předškoláci mají možnost vyzkoušet si stolní tenis také v rámci svého dopoledního programu v mateřských školách. Do projektu se zatím zapojily MŠ nám. Armády a MŠ Pampeliška při ZŠ JUDr. Mareše. Ukázkové lekce se konají jednou týdně a dávají dětem jedinečnou příležitost rozvíjet své pohybové schopnosti, zlepšovat koordinaci a zároveň si užít nový sportovní zážitek. Malí sportovci jsou ze stolního tenisu nadšení, pozitivně spolupráci hodnotí také zástupkyně ředitele školy JUDr. Mareše pro Mateřskou školu Bc. Radka Neubertová: „Děti si velmi rychle zvykly na sportovní hodiny, které probíhaly mimo MŠ. S velkým nadšením a očekáváním se těšily, co se bude dít na dalších hodinách. Rozcvičky, závodivé hry a vůbec manipulace s míčkem a pálkou byly skvělá motivace, jak se seznámit se stolním tenisem. Vaši "školičku“ určitě budeme rádi navštěvovat i v dalším školním roce. Menší děti, které nahradí letošní předškoláky, už se nemohou dočkat“.

Vzorové tréninky absolvovaly v rámci hodin tělesné výchovy také žáci a žákyně všech tříd ZŠ Jubilejní park a ZŠ Václavské náměstí. Ukázkovou tréninkovou jednotku ozdobily krátkou exhibicí extraligové hráčky TT Moravský Krumlov. Každý z účastníků měl potom příležitost si s krumlovskými hvězdami alespoň chvilku zahrát. Od května pak rozšířily stolně tenisovou komunitu také žáci ZŠ JUDr. Mareše. Velkou výhodou je v tomto případě příhodná poloha nové haly v blízkosti školy. Tréninky stolního tenisu se díky tomu zařadily do programu školní družiny. Rovněž školáci si příležitost vyzkoušet si nový sport užívají. Pinec děti prostě baví!!

Ve stolně tenisové Akademie se bude naplno trénovat do poloviny června, následuje třítýdenní volno. Od 8. července se v herně rozjede pětitýdenní kolotoč příměstských sportovních kempů. Ty jsou určeny pro všechny zájemce bez ohledu na jejich věkovou či výkonnostní kategorii. Vhodné jsou i pro úplné začátečníky, kteří zatím nemají s tímto sportem žádné zkušenosti. Denní program nebude jen o stolním tenisu. Bude plný sportu, aktivního pohybu a samozřejmě zábavy, která k prázdninám neodmyslitelně patří. Případní zájemci by ale neměli příliš váhat, kapacita se rychle plní a v jednotlivých turnusech zbývá již jen několik posledních volných míst. Přihlášky je možné posílat na email kemp@mkreznovice.cz, bližší info na telefonním čísle +420 777 904 566, Jindřich Bíla.